UBER'e "Haksız Rekabet" Cezası!

Popüler araç çağırma uygulamalarından olan UBER Türkiye’nin yöneticisine haksız rekabet nedeniyle 2 yıl hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

UBER'e "Haksız Rekabet" Cezası!
05 Ekim 2021 - 15:03
Bir dönemin en popüler uygulamalarından olan UBER geçmiş zamanlarda da taksiciler ile sorun yaşamıştı. Şimdi ise Yeni Nesil Taksiciler Taşıma ve İşletme Kooperatifi’nin haksız rekabet iddiası ile UBER hakkına yaptığı suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturmanın tamamlanması üzerine UBER Türkiye’nin ABD’li yetkilisi için 2 yıl hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

UBER hakkında haksız rekabet üzerine başlatılan soruşturmanın sonuçlanması üzerine hazırlanan iddianamede, UBER Türkiye yetkilisi ABD vatandaşı Francois Pascal Chadwick “şüpheli” olarak yer aldı.
UBER hakkında haksız rekabetin tespiti üzerine Yeni Nesil Taksiciler Taşıma ve İşletme Kooperatifi İstanbul Asliye Ticaret Mahkemesi’ne başvurmuş ve davayı kazanmıştı. Bunun üzerine kooperatif  aynı kon üzerinden bu sefer UBER Turkey Yazılım ve Teknoloji Hizmet Limited Şirketi (Barış İzmirli ve Fransois Pascal Chadwick) hakkında ceza davası açmak üzere İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurunda bulunmuştu.
Açılan suç duyurusunca düzenlenen 16 sayfalık raporda UBER Türkiye’nin almış olduğu D2 yetki belgesini uygun olan amaç ve kapsamı dışında kullandığı tespit edilmiş bunun üzerine ‘Haksız rekabet’ hükümlerinin oluştuğu sonucuna varılmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Fikri ve Sınai Haklar Soruşturma Bürosu’nun tespit ettiği haksız rekabet hükümlerinin sonucunda hazırlanan iddianamede Yeni Nesil Taksiciler Taşıma ve İşletme Kooperatifi “müşteki”, UBER Türkiye yetkilisi ABD vatandaşı Francois Pascal Chadwick de “şüpheli” olarak yer aldı.
İddianamede, yürütülen soruşturma v edinilen bilgiler ışığında şüpheli olan Francois Pascal Chadwick’in “haksız rekabet” suçunu işlediği sonucuna varıldığını anlatarak, bu nedenlerden dolayı şüphelinin Türk Ticaret Kanunu’nun 62/1. Maddesi uyarınca 2 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum